Fiók
A Vevez-fiók törlése
A Vevez alkalmazásban lévő fiókját bármikor törölheti: néhány lépésben az alkalmazásban, vagy e-mailben, ha nem fér hozzá az alkalmazáshoz.
Törlés az alkalmazásban
- Nyissa meg a Vevez alkalmazást, és jelentkezzen be.
- „A profilom” oldalon koppintson a „Profil módosítása” gombra.
- Kapcsolja be a fióktörlés kapcsolóját az oldal alján.A kapcsoló aktiválja a „Fiók törlése” gombot, hogy semmi ne törlődjön véletlenül. A törlés nem vonható vissza.
- Koppintson a „Fiók törlése” gombra, és erősítse meg.
Törlés kérése az alkalmazás nélkül
Ha nem fér hozzá az alkalmazáshoz, küldjön e-mailt „Fióktörlési kérelem” tárggyal az alábbi címre a fiókjához regisztrált e-mail-címről, vagy adja meg benne a telefonszámát.
Személyazonossága ellenőrzése után legkésőbb 30 napon belül töröljük a fiókját. Ugyanezen a címen azt is kérheti, hogy csak bizonyos adatait töröljük, a fiókja törlése nélkül.
Mely adatokat töröljük, és melyeket őrizzük meg?
- Fiók- és profiladatok
- Nevét, e-mail-címét, telefonszámát és profilképét töröljük, vagy úgy anonimizáljuk, hogy többé ne lehessen azonosítani Önt.
- Vélemények és értékelések
- Megmaradhatnak az Ön neve nélkül.
- Rendelési, fizetési és számlaadatok
- A számviteli és adójogszabályok által előírt ideig őrizzük meg (országtól függően legfeljebb 10 évig), majd töröljük.
- Üzenetek, megjegyzések, foglalások
- A szolgáltatáshoz és az esetleges jogvitákhoz szükséges ideig őrizzük meg, majd töröljük vagy anonimizáljuk.
- Rendszer- és biztonsági naplók
- Legfeljebb 13 hónapig őrizzük meg, hacsak jogszabály hosszabb időt elő nem ír.
A részletek az Adatvédelmi szabályzatban olvashatók.